Oy Harkka-Yhtiöt Ab historia

Harkka-yhtiöt on vuonna 2000 perustettu täydenpalvelun hinausliike, kattaen koko pyöräkaluston. Veljekset Esa ja Tomi Harkka ostivat Autohinaus Gröndahlin koko kaluston vuonna 2000 ja samalla nimeksi tuli Harkka-yhtiöt Oy Veljekset Esa ja Tomi Harkka ovat olleet alalla jo1990 alkaen, tehden töitä edelliselle yrittäjälle sekä omalla kalustollaan.

Tänäpäivänä yritys työllistää Esan ja Tomin lisäksi kahdeksan vakinaista hinausautonkuljettajaa sekä kaksi asentajaa korjaamollamme. Iltaisin ja viikonloppuisin työllistyy lisäksi vielä useampi apumies.

Yhteistyökumppanimme

Yritystoimintaamme kuuluu myös lämmin yhteistyö eri autoalan tahojen kanssa. Autoliitto ja Kuusakoski ovat meille erittäin tärkeitä yhteistyökumppaneita jokapäiväisessä toiminnassamme. Mitään tai ketään yhteistyötä tarjoavaa tahoa emme väheksy. Emme ketään.

Harkka-yhtiöt on Kuusakoski Oy:n valtuutettu romuautojen vastaanottopiste.

Kauttamme on sadat autot tyhjennetty nesteistä ja paalattu suomalaisen metalliteollisuuden uusioraaka-aineeksi, esimerkiksi haarukoiksi tai peltikatoiksi.

Lämmin viranomaisyhteistyö eri viranomaistahojen kanssa on myös erittäin tärkeä osa päivittäistä yrittäjätoimintaamme. Esa yhdessä henkilökuntamme kanssa on järjestänyt lukuisia turvatyynyjen räjäytyskoulutustapahtumia eri viranomaisille.

Mereen uponneen auton pelastusta on myös harjoiteltu palo- ja meripelastus- viranomaisten kanssa.

Autoinsinööriopiskelijoiden tukena vuodesta 2009

Yhteistyöalue laajeni v.2009 Turun Ammattikorkeakoulun autoinsinööriopiskelijoiden kanssa järjestettyihin koulutuksiin, käsittäen auton tekniikan perehdyttämiseen purkaen autoista eri komponentteja. Oppilaat yhdessä opettajiensa kanssa irrottivat autoista isompia osia ja purkivat ne koulussa pienempiin osiin selvittääkseen komponenttien rakenteet ja toiminta- periaatteet.

Tästä yhteistyöstä tehtiin myös ohjelma Turku TV:n liikenneohjelmaan yhdessä Marja Heikkilän tiimin kanssa.

Näistä kaikista töihimme liittyvistä asioista on myös koottu "Kuvagalleria ja Videot"

Juttuja meistä