• Korinpunojankatu 1, 20320 Turku  (navigaattoriin Alankojantie RAISIO)

AUTON APUKÄYNNISTYS 24 H

02 239 5110 »

Auton käynnistys
Apuvirtaa autoon

Auton käynnistyminen akun tyhjentyessä vaatii akulle apuvirtaa. Auton akun lataus apuvirralla ja auton käynnistys mahdollistavat sen, että tämän jälkeen auton oma latausjärjestelmä lataa auton akkua ajon aikana.

Auton käynnistys apuvirralla on hyvä jättää ammattilaiselle vahinkojen välttämiseksi. Virheellinen apukäynnistys voi johtaa auton sähköjärjestelmän tai akun rikkoutumiseen. Käynnistysapu on suositeltavaa tilata, sillä käynnistyspalvelun hinta on lopulta häviävän pieni verrattuna mahdollisiin itse aiheutettuihin vahinkoihin.

Harkka-Yhtiöiden Tiepalvelu antaa turvallisesti apuvirtaa autoon, sekä tarkistaa akun että latauksen. Voit soittaa Harkka-Yhtiöiden 24 tuntia vuorokaudessa päivystävään tiepalveluun 02 2395110 tai tilata tiepalvelu paikannuspalvelun avulla »

Vakuutus

Kaskovakuutus korvaa usein auton käynnistyksen, kun matkanteko keskeytyy ajoneuvon teknisen vian takia. Avustuksessa ei ole omavastuuta tai bonusmenetystä.

Miksi auto ei käynnisty?

Kun auto ei käynnisty, on syynä monesti auton akun tyhjentyminen. Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akun jännite on liian matala ja siksi auto ei käynnisty. Tällöin starttiapu voi olla tarpeen.

Miksi auton akku tyhjenee? Auton akun tyhjentyminen saattaa johtua liian vähäisestä akun lataamisesta. Varsinkin lyhyillä ajomatkoilla auton akun lataus saattaa jäädä puutteelliseksi. Mahdollista on myös, että auto ei käynnisty koska auton akku saattaa olla käyttöikänsä lopussa. Jos akku ei pidä varausta yllä eikä lataudu normaalisti, ei apuvirta autoon ole oikea ratkaisu vaan auton akun vaihto on silloin ajankohtainen.

Tilaa Harkka paikalle »

Auton käynnistysapu

Kannattaako ottaa apuvirtaa toisesta autosta, jos auto ei käynnisty?

Auton apukäynnistys on mahdollista tehdä itse ottamalla apuvirtaa toisesta autosta – mutta tässä on riskinsä. Auton apukäynnistys eli starttiapu tehdään apukaapeleita käyttäen, ja molempien autojen tulisi olla sammutettuna apukaapeleita kytkettäessä. Nykyajan autot ja niiden kehittyneet tietokonejärjestelmät tekevät kuitenkin apuvirran johtamisesta autosta toiseen sekä auton käynnistämisestä apuvirralla tarkan prosessin esimerkiksi virran jännitteiden suhteen. Siksi suositeltavaa onkin jättää auton käynnistys apuvirralla ammattilaiselle, jolloin mahdolliset kalliit vahingot vältetään. Pahimmassa tapauksessa kokemattoman apukäynnistäjän käsittelyn jälkeen kumpikaan auto ei käynnisty. Valitse siis Harkka-Yhtiöiden ammattilainen hommaan!

Tilaa Harkka paikalle »

”Autoilijat saavat nyt entistä monipuolisemmat ja paremmat palvelut yhdestä paikasta. Olemme todella ylpeitä uudesta AL-autopalvelukeskuksestamme ja sen viihtyisistä ja käytännöllisistä tiloista.”

– Esa Harkka