• Korinpunojankatu 1, 20320 Turku  (navigaattoriin Alankojantie RAISIO)

AUTON AKUN VAIHTO 24 H

02 239 5110 »

Auton akun vaihto.
Tilaa akkupalvelu helposti.

Auton akun tyhjentymistä ei välttämättä huomaa ennen kuin on liian myöhäistä. Jonakin kauniina aamuna auto ei starttaa ja akun vaihto autoon on tarpeen. Naksuminen startatessa viittaa yleensä siihen, että auton akku on tyhjentynyt eikä auto sen takia starttaa. Tällöin auton akun lataus on tarpeen. Lyhyitä ajoja ajavilla riski auton akun tyhjenemiseen on tavallista suurempi varsinkin pakkasilla. Auton akun irroitus, akun lataus ja auton akun vaihto onnistuu toimialueellamme vuoden jokaisena päivänä 24h. Tarvittaessa järjestämme myös auton hinauksen huoltoon.

Miksi auton akku tyhjenee?

Miksi auton akku tyhjenee? Auton akun latauksen tyhjenemiseen sekä akun kulumiseen vaikuttavat monet tekijät. Liian lyhyet toistuvat ajomatkat, auton seisominen käyttämättömänä ulkona kovilla pakkaskeleillä sekä akkua kuluttavat virtasyöpöt lisälaitteet ovat kaikki vaikuttavia tekijöitä. Erityisesti mm. seuraavat lisälaitteet voivat edesauttaa auton akun tyhjentymistä:

  • penkinlämmittimet
  • takaikkunanlämmitin
  • ratinlämmitin

Auton moottorikäyttöiset lisälämmittimet eivät itsessään välttämättä kuormita akkua, mutta auton ollessa pysäköitynä lisälämmitin päällä, käynnistyy usein myös auton sisäpuhallin joka kuluttaa virtaa. Auton akku tyhjenee myös tavallista nopeammin mikäli akun kunto on huono. Akun huonokuntoisuus tai todella vanha ikä voivat edesauttaa akun jänniteen ja latauksen purkautumista. Meiltä saat kirjallisen raportin akun kunnosta.

Tilaa akun vaihto paikalle »

Akun tarkastaminen ja auton akun vaihto

Auton akun tyhjentyessä tiepalvelumekaanikko tarkistaa akkutesterillä akun kunnon. Mekaanikko vaihtaa tarvittaessa tilalle uuden akun, mikäli pelkkä auton akun lataus ei riitä. Mikäli auton akku on jo hyvin kulunut,  voi akun vaihto autoon olla paras jatkotoimenpide. Vanha tai huonokuntoinen akku voi aiheuttaa sen, että akun lataus tyhjenee nopeasti ja jonain päivänä auton käynnistys ei onnistukaan. Tyhjentynyt auton akku kannattaa vaihtaa, sen ollessa 4-6 vuotta vanha. Meiltä saa kattavasti erilaisia auton akkuja. 

Auton käynnistys, auton akun irroitus, auton akun vaihto, akun kuntotarkastus ja laaja valikoima akkuja – Harkka-Yhtiöltä löytyy kattavasti apu auton akkuun liittyviin ongelmiin tien päällä.

Auton akku tyhjä – kuka auttaa?

Mitä tehdä ja kuka auttaa kun auton akku on tyhjä? Usein, varsinkin uudemmissa autoissa, suositeltavaa ei ole ryhtyä vaihtamaan akkua itse. Kun auton akku on tyhjä tai auton akku ei lataudu, voivat Hinausautokeskuksen ammattilaiset auttaa. Ajoneuvomekaanikkomme tuovat tarvittavan uuden akun ja hoitavat auton akun vaihdon autoon ammattitaidolla. Myös auton käynnistysapu eli auton käynnistys apuvirralla on turvallisinta jättää ammattilaisille, jotta auton herkkä elektroniikka ei vahingossa vaurioidu.

TIlaa Harkka paikalle »

Akku loppu – auton akun lataus

Mikäli auto jättää tien päälle auton akun ollessa tyhjä ja tarve akun lataamiselle on akuutti, on hyvä soittaa Harkka-Yhtiöiden Autopalvelukeskukseen. Tulemme antamaan ajoneuvoosi apuvirtaa, ja matkasi jatkuu jälleen heti apuvirran saamisen jälkeen. Tässä tapauksessa on hyvä huomioida, että autolla tulisi ajaa noin tunti apuvirran saamisen jälkeen, jotta auton oma latausjärjestelmä ehtii ladata akkua ajon aikana.

Tyhjentyneen auton akun lataaminen onnistuu myös tarkoitukseen sopivalla ylläpitolaturilla. Akun lataus ylläpitolaturilla kestää kuitenkin useamman tunnin.

Akkupalvelun ja auton akun hinta

Liikkuvan akkupalvelun hinta on alkaen 160€ ja auton akun hinta vaihtelee 100-200€ välillä. Meiltä löytyy myös AGM-akkuja. AGM-akut ovat erityisen tiiviitä akkuja, joilla on erinomaisina ominaisuuksina esimerkiksi korkea latauksenvastaanottokyky sekä matala itsepurkautumisen taso. Näiden akkujen hinta on 200-400€. Lue lisää akkupalvelun hinnoittelusta. Akkupalvelun hinnan pystymme monesti laskuttamaan vakuutusyhtiöstä, jos autossa on kaskovakuutus ja matka keskeytynyt.

Tilaa akkupalvelu paikalle »

”Autoilijat saavat nyt entistä monipuolisemmat ja paremmat palvelut yhdestä paikasta. Olemme todella ylpeitä uudesta AL-autopalvelukeskuksestamme ja sen viihtyisistä ja käytännöllisistä tiloista.”

– Esa Harkka